in

Горски спасиха сърна в безпомощно състояние

Снимка: ЮЗДП

Горски служители са спасили сърна в безпомощно състояние. Добрата новина съобщават от ЮЗДП. Смята се, че животното е било ударено от автомобил.

Вчера следобед минаващи по пътя между селата Ваксево и Тишаново виждат сърна в безпомощно състояние. Животното най-вероятно е ударено от автомобил и изоставено в крайпътна канавка. Хората подават сигнал на 112, който е предаден в Държавно горско стопанство – Невестино. Към мястото тръгват служители на стопанството и директорът инж. Кирил Иванов. Той закарва сърната във ветеринарна лечебница в Кюстендил. След преглед и дадени медикаменти животното е настанено в помещение в стопанството за наблюдение до пълното му възстановяване.

Въпреки че често тези диви животни не успяват да оцелеят след нанесените травми, надеждите са този път това да се случи и сърничката да бъде пусната в естествената и среда – в гората. ЮЗДП благодари на хората, сигнализирали за блъснатото животно, както и на ветеринарните лекари, оказали навременна помощ.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.