in

Мъж „преметна“ свой познат във Варна и нe му се размина

Колаж: "Нова Варна"

30-годишен беше осъден от Районен съд – Варна за измама, научи медия „Нова Варна“. От Районен съд – Варна съобщават, че варненецът се е признал за виновен по повдигнатото му обвинение в извършена при продължавано престъпление измама.

На няколко пъти, на неустановени дати през месец януари 2022 г. във Варна, подсъдимият, с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у свой познат, че ще му помогне да рефинансира кредита си пред финансово дружество за бързи потребителски кредити, където тогава работел. Той заблудил пострадалия, че ако му предаде парични суми на ръка за тази цел, ще му съдейства с необходимите документи за по-бързото рефинансиране на заема. В действителност подсъдимият не внасял взетите пари в полза на дружеството, а ги изразходвал за собствени нужди. По този начин на потърпевшия била причинена имотна вреда в размер на 1070 лева.

30-годишният мъж е неосъждан. Делото приключи с постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с признаване на вината и възстановяване на щетите за пострадалия. Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Съдебният акт е окончателен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.