in

Прогноза за следващите дни: Кога температурите се вдигат до 39°?

Снимка: Pixabay

От НИМХ представиха своята прогноза за времето в България за периода от 5 до 10 юли.

Според синоптиците в петък ще преобладава слънчево време с купеста облачност над източните райони от страната. Само на отделни места в Странджа и Сакар е възможно да превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е все още със западна компонента, предимно слаб. Ще започне бързо затопляне и максималните температури ще бъдат между 28° и 33°.

През почивните дни и през първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево. В събота вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде предимно слаб, ще остане такъв и през следващите дни. Температурите ще се повишават и към вторник преобладаващите максимални ще са между 34° и 39°, по-ниски по крайбрежието на морето.

В сряда ще има временни увеличения на облачността, повишава се вероятността за следобедни превалявания и гръмотевици. Температурите – почти без промяна.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/