in

Градушки и 43-градусови непоносими жеги през новата седмица (ПОДРОБНА ПРОГНОЗА)

Снимка: Pixabay

Предстоящата седмица ще е още по-топла. В обичайно горещите точки у нас следобедната жега ще достига 42-43 градуса. Дните ще са слънчеви с минимални смущения.

Промяна в атмосферната конфигурация се очертава през втората половина на този период. Ще се развиват локални гръмотевични процеси с кратки дъждове и висок риск от градушка. Дневните температури ще се понижат малко, но ще останат във високия летен диапазон от 32 до 37 градуса, предава Нова телевизия.

ПО КРАЙБРЕЖИЕТО

Черноморието също остава в плен на летните жеги. Почивните дни и предстоящата седмица ще са горещи с дневни температури до 31-32 градуса през почивните дни и до 35-36 градуса след това. Около 18-19 юли ще има повишена вероятност за по-силни ветрове и кратки локални следобедни валежи с гръмотевици. Вълнението на морето ще е по-осезаемо в събота следобед. След това, в хода на предстоящата седмица, морето ще е по-спокойно.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/