in

Внимание: Става все по-напечено. Обявяват червен код за екстремни жеги в България

Колаж: "Нова Варна"

От НИМХ обявиха червен код за екстремно високи температури на места у нас във вторник (16 юли). Предупреждението е за областите Плевен, Велико Търново, Русе и Благоевград, където се очаква стойностите да достигнат над 41 градуса. За останалата част на България е обявен оранжев код.

Утре ще бъде слънчево, след обяд над източните райони и Дунавската равнина с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Много горещо, с максимални температури между 37 и 42 градуса, в София – около 37.

В планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен вятър от изток-североизток. Топло, с максимална температура на височина 1200 m около 32 градуса, на 2000 m – около 24.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса. Температурата на морската вода е 27. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В област Варна на 16 юли максимални температури ще са 38°-40°, а по крайбрежието – 31°-35°.

Изображение: НИМХ

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.