in

Прекратиха делото срещу Тръмп за класифицирани документи

Кадър: Youtube/Người Miền Tây/Fox News

Стана ясно, че федералният окръжен съдия Айлин Канън е прекратил делото за класифицирани документи срещу бившия американски президент Доналд Тръмп. 

В решението си от понеделник Канън заяви, че назначаването на специалния съветник Джак Смит е нарушило Конституцията на САЩ, предава Си Ен Ен.

„В крайна сметка изглежда, че нарастващият комфорт на изпълнителната власт при назначаването на „регулаторни“ специални съветници в по-новата епоха следва ad hoc модел с малък съдебен контрол“, пише Канън.

Разтърсващото решение на Канън, който Тръмп назначи през 2020 г., изчиства едно от основните правни предизвикателства пред 45-ия президент и идва в първия ден на Националната конвенция на републиканците. Мнозина правни експерти разглеждаха делото за класифицираните документи като най-силното от четирите дела, които се водеха срещу него.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/