in

Байдън хвана COVID-19 в критичен момент

Кадър: Facebook/President Joe Biden

Стана ясно, че президентът на САЩ Джо Байдън е дал положителна проба за COVID-19 в сряда, точно преди ключово пътуване до Лос Анджелис, целящо да укрепи позициите му сред латиноамериканските избиратели в критичен момент от изборите.

81-годишният Байдън е имал леки симптоми и е получил първата си доза от антивирусното лекарство Paxlovid, казва неговият лекар.

„Чувствам се добре“, каза Байдън пред репортери в сряда в Лас Вегас, вдигайки палец нагоре, преди да се качи на Air Force One, за да се отправи към резиденцията си в Делауеър.

Президентът ще се самоизолира там в съответствие с насоките на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията, предава Си Ен Ен.

Не е ясно къде и кога президентът се е заразил с Covid-19. Но внезапната диагноза ще го постави зад затворени врати в момент, когато депутатите от Демократическата партия настояваха да го видят навън.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/