in

Голям пожар в Добруджа

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че пожарът в горския масив край генералтошевското село Лозница е локализиран и няма опасност за жителите в близките населени места, заяви кметът на селата Лозница и Росица Георги Недев.

Той допълни, че в овладяването на огъня са се включили много доброволци и земеделски производители от близките села. Недев каза също, че на място ще останат пожарни екипи и автомобили да следят да не се разрази отново. Кметът каза също, че са спасени големи блокове с царевица и слънчоглед, но е горяло и стърнище, предаде Телеграфната агенция.

Засегнатият горски масив е около 3500 дка, като обхванати от огъня са 1500 дка. Огънят е успял да премине и на румънска територия, но румънските служби са реагирали и е потушен, каза още Недев. Той допълни, че пожарът е бил низов в началото, а силният променлив вятър допълнително е допринесъл за разрастването му.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/