in

Продължават да обработват против кърлежи и комари във Варна: Кои райони са в графика през следващите дни?

Снимка: Pixabay

Продължава обработването на общински площи и обекти против кърлежи и комари, научи медия „Нова Варна“. Посочва се, че използваните биоциди са предназначени за битова употреба и не са опасни за здравето на хората и животните. Обявен е график за следващите дни:

И тази седмица продължава обработката на общински площи и обекти против кърлежи и комари. Графикът на дейностите за периода 5 – 9 август 2024 г. включва следните обекти:

– Плаж Буните, Рибарски плаж, Централен плаж, Офицерски плаж – запад – обработка против кърлежи;

– ж.к. „Младост“ – около бл. 123 и детска площадка – обработка против комари;

– бул. „Владислав Варненчик“, района срещу автогарата, бл.27,28,29 – обработка против комари;

– кв. „Владислав Варненчик“, бл.11 – около детската площадка пред вх.10 – обработка против комари;

– ж.к. „Изгрев“ – района около бл. 37-41 – обработка против кърлежи;

– Зоопарка – обработка против кърлежи;

– ул. „Велека“ – обработка против кърлежи;

– райони „Одесос“, „Аспарухово“, кв. „Галата“, ж.к. „Чайка и района около автогарата – нощни обработки на кестенови дървета против кестенов молец.

Общинското предприятие „ДДД“ приема сигнали всеки работен ден от 8:00 ч. до 17:00 ч. на телефони 0889/500801, 0889/500802 и 052/820895. От дружеството правят уточнението, че всички общински обекти и площи се третират безплатно, а обработката на частна собственост се остойностява по утвърден ценоразпис и след предварителен оглед, по заявка.

Използваните биоциди са предназначени за битова употреба. Те са микрокапсулирани и не са опасни за здравето на хората и животните.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.