in

12 години затвор за руска балерина: Дарила 52 долара в украински благотворителен фонд

Колаж: "Нова Варна"

Произнесоха присъдата на руско-американската гражданка Ксения Карелина. Жената е обвинена в държавна измяна от Русия заради направено дарение в украински благотворителен фонд в размер на 51,8 долара. Осъдена е на 12 години затвор.

Балерината Ксения Карелина беше осъдена на 12 години затвор в Русия, след като дарила 52 долара на благотворителна организация в подкрепа на Украйна, съобщиха от Sky News.

Американско-руската гражданка Ксения Карелина беше обвинена в държавна измяна и арестувана в Екатеринбург, Русия, през февруари.

Карелина е родена в Русия, но се твърди, че е получила американско гражданство, като се е омъжила за американец и се е преместила в Лос Анджелис, където е работила в СПА център, предаде NOVA.

Следователите повдигнали обвинение в държавна измяна, след като претърсили мобилния ѝ телефон и открили, че тя е направила дарение от 51 долара на Razom, благотворителна организация, която предоставя помощ на Украйна.

Карелина е била на гости на семейството си в Русия, когато е била арестувана, според правозащитната група The First Department.

Публикувано от Александра Камбурова