in

Втори трус беше регистриран в България в рамките на часове

Кадър: YouTube

Втори трус е регистриран на територията на България в рамките на няколко часа днес (11 септември).

По данни на НИГГГ към БАН земетресение с магнитуд 2,2 по скарата на Рихтер е регистрирано в 10:15 часа, а епицентърът му е бил на 1,6 км от Велинград.

Дълбочината на земетресението е 35,3 км.

Припомняме, че малко по-силно земетресение беше регистрирано тази сутрин и в близост до град Сандански.

Според данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) трусът е бил със сила 2,5 по Рихтер. Епицентърът е бил на 7,3 км източно от Мелник. Дълбочината е 17 км. Земетресението е регистрирано в 7:42 часа тази сутрин.

Според данните на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC) първият трус е бил с магнитуд 2,4 по скалата на Рихтер.

Според EMSC той е бил на дълбочина 5 километра, а епицентърът е бил на 109 километра североизточно от Солун и на 16 километра източно от Сандански.

Припомняме, че през изминалите часове части от страната ни бяха връхлетени и от други стихии – стотици мълнии и интензивни дъждове.

Наводнения заради големите порои имаше и във Варна.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/