in

Над 1200 души са регистрирани на един адрес в Стамболийски

Кадър: Нова телевизия

Оказва се, че на един и и същи адрес в махалата в Стамболийски са регистрирани над 1200 души. Това показват данните на местната служба ГРАО.

Къщата се намира на улица „Петко Рачов Славейков“ №31 и фактически е приютила цяла избирателна секция. Но имотът, в който трябва да има хиляди души, е пуст, тъй като неговите собственици са починали.

„На мястото не живее никой, парцелът е лично мой и празен. Купих го преди 20 години и оттогава всеки път преди избори питат дали няма общо с тях”, коментира собственикът на мястото пред Нова телевизия.

От общината отричат изборен туризъм. Проблемът бил от 60 години. Когато къщите са построени, МВР ги записало на един адрес.

„Проблемът няма връзка с понятието изборен туризъм. Става въпрос за наследници на стари жители на града. Тази адресна регистрация е откакто съществуват улиците в града. Това е било края на населеното място и се е оформила махала върху частни и общински терени. От години не извършваме регистрация на адреса”, обясни в ефира на „Здравей, България” главният експерт в служба ГРАО към общината Радка Томова.

Единствено законови промени могат да спрат този абсурд, смятат от общината.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/