in ,

Земята около България продължава да се люлее: Трус в Западна Турция

Изображение: EMSC

Днес е регистрирано земетресение с магнитуд от 4 по скалата на Рихтер на територията на Западна Турция. Събитието е от 14:22 часа местно време, по данни от Европейският средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Епицентърът на труса е бил на 45 километра север-североизток от Маниса – град с население от над 240 000 души, и на 11 километра западно от Акхисар.

Дълбочината му е била на 18 километра под земната повърхност.

Няма постъпили данни за пострадали хора или сериозни материални щети.

Припомняме, че вчера земетресение имаше и в съседна Румъния. То беше с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер. Трусът беше в района на град Брашов, Румъния.

От сеизмогенните зони извън страната – зона Вранча е с най-съществено въздействие върху територията на България. Зоната се характеризира със земетресения с дълбочина над 60 км, оказващи въздействия върху голяма част от територията на България, най-вече в Северна България.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/