in

Съдебномедицинската експертиза: Летците Димитров и Дункин не са имали шанс за оцеляване след взрива

Колаж: "Нова Варна"

Според съдебномедицинската експертиза са установени несъвместими с живота травми. Това заяви шефът на Военноокръжната прокуратура в Пловдив Христо Анчев.

След такава катастрофа няма как да останат живи хора, ясно се вижда и на кадрите какъв взрив избухва при падането на самолета, съобщи за „24 часа“ шефът на Военноокръжната прокуратура в Пловдив Христо Анчев. Съдебномедицинската експертиза е готова и показва, че летците Петко Димитров и Венцислав Дункин са получили травматични увреждания, несъвместими с живота.

Черната кутия на самолета L-39, който падна на 13 септември в авиобаза Граф Игнатиево, все още не е изпратена в Чехия, където трябва да бъде разчетена в завода производител. Чака се писмо от Министерството на отбраната, за да бъде задействана процедурата.

Припомняме, че със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно бяха повишени във военно звание двамата офицери, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември.

Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е повишен във военно звание „подполковник“.

Старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин – младши експерт III степен в служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“ на отделение „Летателно-тактическа подготовка“ във военно формирование 52090 – Долна Митрополия, е повишен във военно звание „капитан“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/