in

България ще поиска спиране на вноса на яйца с произход от Украйна

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че по време на предстоящото днес заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел, България ще поиска спиране на вноса на яйца с произход от Украйна

На този съвет страната ни ще бъде представена от служебния земеделски министър Георги Тахов, предава БНР.

Очаква се по време на срещата си земеделските министри на страните членки да дискутират ситуацията на селскостопанските пазари вследствие на руската инвазия в Украйна. По настояване на асоциацията на птицевъдите България ще поиска забрана на вноса на украински яйца, каза министър Тахов:

„Ние без решение на Европейската комисия не можем да направим нищо. Първата стъпка, която направихме, е през един АТМ регламент – тези стоки – яйцата, ги включихме първо към стоки с по-високо мито, а вече предприемаме една друга крачка – на предстоящия съвет ще поискам абсолютно тяхната забрана.

Министрите ще направят и преглед на втората година от изпълнението на стратегическите планове по Общата селскостопанска политика.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/