in

Варна е предупредена за тази дата: Ето кога точно ще получим тестово съобщение от BG-Alert

Кадър: bTV

След няколко дни ще бъдат тествани системата BG-Alert и Националната звукова система за ранно предупреждение, като това ще се случи и на територията на Варна, научи медия „Нова Варна“.

Жителите и гостите на Варна се предупреждават, че на 1 октомври (вторник) 2024 г. от 11:00 часа ще се извърши тест на системата BG-Alert и Национална звукова система за ранно предупреждение. Това съобщават от общинския отдел „Дейности по защита на населението“.

Тестовете са с цел проверка техническото състояние на системата и обучение на населението за разпознаване на сигналите и съобщенията.

При провеждането на теста на системата BG-Alert ще бъде разпространено съобщение до крайни мобилни устройства на гражданите на територията на цялата страна, съдържащо текст на български и английски език.

Телефоните на които могат да се подават сигнали за неработещи звукови сирени са както следва: 052/820 112, 052/820 204 и мобилен номер 0885/ 600 443.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/