in

Осем души са задържани в област Шумен по време на проведената специализирана полицейска операция

Кадър: Vbox7/Nova News

На територията, обслужвана от ОДМВР-Шумен, се проведе специализирана полицейска операция (СПО).

13 са регистрираните престъпления при проведената специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, престъпления срещу политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие и противодействие на конвенционалната престъпност в населените места на територията на ОДМВР-Шумен.

Задържаните са осем. В хода на операцията са проверени 608 моторни превозни средства и 873 лица. За различни констатирани нарушения са съставени 34 акта, наложени са 207 глоби с фиш. Извършени са проверки в 70 търговски обекта, 28 питейни и увеселителни заведения, в 6 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са 13 заложни къщи, 12 автоморги, сервизи и автомобилни депа.

Профилактирани са лица от активния криминален контингент, съставени са 11 предупредителни протокола. Иззети са оръжия от два адреса в Плиска и село Ружица, наркотични вещества в Шумен, документирани са престъпления придобити по незаконен начин дърва за огрев в село Черноглавци и село Изгрев.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.