in

Тест на BG-Alert, ама не: Защо масово хората не получиха съобщение?

Снимка: Pixabay

Масово хората в социалните мрежи съобщават, че не са получили съобщение от BG-Alert, въпреки че от няколко дни се говореше непрестанно за това как системата ще бъде тествана днес (17 октомври, четвъртък).

Медия „Нова Варна“ също направи малко проучване във Фейсбук и реално повечето от коментиращите заявиха, че не са получавали никакво съобщение.

Националният тест на системата BG-Alert беше в часовия диапазон между 13:00 и 13:30 ч. днес. Припомняме, че тестът беше отложен. Първоначално беше планиран за 17 октомври, а до отлагането се стигна заради ситуацията в Близкия Изток.

Причината за това, че много хора не са получили съобщение е, че е трябвало предварително съобщенията да бъдат разрешени от мобилните устройства.

„Ако желаете да получавате тестови съобщения, моля уверете се, че тестовият канал е активиран“, предупредиха по-рано от системата.

Повече информация за управлението и получаването на съобщения от BG-ALERT на Вашето устройство може да намерите ТУК.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/