in

Какво ще бъде времето до края на месеца

Снимка: Pixabay

Наближава края на месец октомври. Температурите ще се движат в диапазона 13-18 градуса.  Ще изпратим октомври със спокойно есенно време – често с мъгла или слана сутрин, без валежи и с температури около и малко над обичайните за сезона. Такъв ще е неделният ден – слънчев, в топлите следобедни часове термометрите ще са в интервала 11-16 градуса.

Предстоящата седмица времето ще е без особени промени. До сряда слънцето ще е по-щедро, а температурите денем – в интервала 13-18 градуса. В понеделник и вторник сутрин термометърът ще пада до стойности, близки до нулата с предпоставки за слана, а в котловините, низините и покрай водоемите ще се образуват мъгли.

От четвъртък до събота облачността ще е променлива, но с минимална вероятност за незначителен валеж в районите около Черноморието. В Деня на изборите се очаква да е мъгливо призори, на места видимостта ще е намалена до ранния следобед. Ще е слънчево след това с температури отново в интервала 12-17 градуса.

На този етап предварителните прогнози допускат по-значителна облачност с не особено съществен валеж в самия край на месеца, когато ще захладнее още малко. По-високо в планините ще превали сняг.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/