in

Голям пожар в Карнобат: Пламна цех за ядки

Снимка: Facebook/Metin Ismail

Голям пожар е избухнал в Карнобат, обл. Бургас, съобщават от полицията. Пламнал е цех за търговия с ядки, намиращ се в северната промишлена зона на Карнобат.

Сигналът за случилото се е получен окол 06.00 часа тази сутрин (21 октомври, понеделник).

Към мястото на инцидента се отправили противопожарен и полицейски екипи, които констатирали, че огънят се разраства и обхваща голяма сградна площ.

Изпратени са допълнителни екипи огнеборци от Айтос и Бургас, като към момента халето с обща площ 1500 кв.м. се гаси от пет противопожарни автомобила с близо 15 огнеборци, предава БТА.

На място в Карнобат е и директорът на РДПБЗН-Бургас старши комисар Николай Николаев, който ръководи гасителните действия.

От бургаската полиция съобщиха и за пожар, възникнал на 18 октомври (петък). Около 06.40 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал във фургон за почивка, разположен на територията на Бургаски корабостроителници – установено е, че в електрифицирания метален фургон, използвал за почивка на работниците в предприятието, вероятно поради повреда в ел. инсталацията, възникнал пожар, който засегнал още два дървени фургона, разположени в близост.

Огънят е потушен от екипи на бургаската пожарна. От инцидента няма пострадали. Работата по случая продължава.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/