in

Зов за помощ! Младият Галимир се нуждае от средства за да продължи лечението си (СНИМКА)

Наш читател се свърза с нас за да ни помоли да дадем гласност на едно благотворително събитие във Варна, като ни написа следното:

„Здравейте . Аз съм един от участниците в благотворителна кауза за Галимир Георгиев , болен от левкимия . Тъй Като държавата не помага е нужно шепа от хора да го направим . Бих желала да се даде гласност на предстоящо събитие ,с цел набиране на още средства за лечението му . Благодаря предварително !“

Ето по-подробна информацията, която ни бе предоставена:

Галимир е на 23г. и е болен от Лимфом на Ходжкин. Заболяването е открито в началото на 2011г. и вече почти 7 години се опитва да се пребори с него, чрез редици курсове химиотерапии първо в Детска Хематология- София (ИСУЛ), а след това , през 2014 постъпва в Националната Онкохематология в Дървеница – София, поради прогрес на заболяването (засяга се слезката, черният дроб, белият дроб, ингвинални лимфни възли и др.).

След като лечението там (въпреки множеството химиотерапии) е неуспешно и състоянието му се влошава, Галимир се пренасочва към болница „ Св. Марина“ гр.Варна.

Тук му се назначава лечeние с Брентуксимаб, което за съжаление се оказва неефективно и прогресията на болестта продължава с още по-голяма сила.

Назначена му е химиотерапия с Beacop и още след втория курс е прекратена поради смяна на доставчик. След консулт с лекари от друга държава (Турция), му е предложено лечeние в турска болница , което за съжаление е финансово непосилно за семейството и близките му.

Нека всеки който иска да помогне да се включи в благотворителната кампания:

 


 

*******

Спонсор на наградата този месец: logo-fratelli
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna. Направи своята новина най-популярна. Сподели я с приятелите си.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов