in

Видове терапии – грижете се за кожата си!

Подобно на сърцето, стомаха и мозъка, кожата Ви е орган. Всъщност това е най-големият орган в тялото Ви, но все пак е лесно да се приеме кожата за даденост.

Освен ако няма проблем, може да не мислите много за кожата си. Но кожата има важна задача.

Кожата Ви постоянно Ви защитава и предпазва. Когато се грижите за нея, ѝ помагате да върши своята работа. А грижата за кожата Ви днес ще Ви помогне да предотвратите бъдещи проблеми като бръчки и дори рак на кожата. Добрата грижа за кожата има огромни социални и психически ползи. Като изглежда добре, прави страхотно първо впечатление на другите по време на интервю, среща или дори просто при създаване на нови приятели.

Психологичните ползи могат дори да са по-големи – здравата кожа Ви кара да се чувствате добре в себе си. Нищо не Ви дава повече самочувствие, отколкото да знаете, че изглеждате добре.

Някои от по-често срещаните проблеми са: белези от акне, старчески петна, бръчки и увиснала кожа. Някои от по-често срещаните кожни терапии са: лазерно лечение, микродермабразио, ботокс (ботулинови токсини), дермални филъри, химически пилинг и други.

Микродермабразио

Микродермабразиото работи за премахване на възрастови петна и по-леки белези от акне. Процедурата е една от ефективните терапии за премахване на бръчки и една от любимите, тъй като се извършва бързо в кабинета за лицева естетика. Лекарят използва ръчен инструмент за впръскане на малки кристали върху повърхността на кожата. Кристалите ексфолират кожните слоеве, като същевременно използват същото време за отстраняване на кристалите и мъртвите кожни клетки. Повече от едно лечение с микродермабразио може да е необходимо за премахване на бръчки и други проблеми по кожата.

Химически пилинг

Химическите пилинги, наричани също хемексфолиране или дермапилинг, обикновено се използват като антистареещи терапии за подмладяване на кожата. Химическите пилинги се използват за коригиране на неравности в текстурата като фини линии и цвят, както и петна, причинени от увреждане на слънцето. Тези пилинги се характеризират с използването на различни видове киселини, използвани в прилагания разтвор. Алфа-хидрокси киселина (AHA), трихлороцетна киселина (TCA) и фенол. След химически пилинг е добре да използвате продукти за чувствителна кожа като тези на „Юсерин“.

Лазерно подмладяване на кожата

Лазерното лечение на кожата е усъвършенствано лечение за премахване на бръчки, което използва светлина за стягане на кожата без операция. Лазерната светлина осигурява топлина на слоевете под повърхността на кожата, стимулира производството на колаген и прави кожата да изглежда по-стегната. Много пациенти смятат процедурата за добра алтернатива на традиционния лифтинг на лицето, тъй като тя не изисква анестезия, скалпел или престой в лечебно заведение.

Синя светлинна терапия за акне

Синята светлина от акне действа, като таргетира бактериите. Това е лека терапия, която се прилага за период от няколко седмици. Терапията със синя светлина от акне рядко причинява странични ефекти и не уврежда кожата. Интензивната пулсираща светлина (IPL ) е средство за подмладяване на лицето, което може да се използва за лечение на последиците от увреждане от слънцето, наследственост и стареене върху кожата на лицето. Несъвършенствата на кожата като бръчки, неравномерна пигментация, лунички, розацея, лицеви вени, кафяви петна и разширени пори могат да бъдат значително подобрени с IPL Photofacial третиране. След процедурата можете да се върнете към нормалните си ежедневни дейности.

Термаж

Това е неексфолираща техника за подмладяване на лицето, предназначена за стягане и подобряване на контурите на лицето и шията. Тези естетически подобрения се постигат с радиочестотно устройство. Контролираните радиовълни от устройството загряват по-дълбоките слоеве на кожата, стимулирайки развитието на нов колаген. Резултатът е по-стегната и често гладка кожа. За разлика от лазерните процедури, термажът може да третира всички типове кожа, а ползите от процедурата често са моментални и дълготрайни.

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/