in

Жена се опита да изкара шофьорска книжка с фалшива диплома

32-годишна жена беше осъдена от Районен съд – Варна за съзнателно ползване на неистинска диплома за завършено основно образование.

През 2018 г. подсъдимата карала шофьорски курс и взела успешно теоретичния и практическия изпит.

През март 2019 год., подала комплект документи за издаване на шофьорска книжка. Към заявлението тя представила оригинал и копие от свидетелство за завършено средно образование, собственоръчно заверено за вярност от нея с подпис и изписване на имената.

Дипломата била с посочен издател – основно училище в гр. Шумен, като въз основа на нея тя получила свидетелство за управление на МПС.

Междувременно, при последвала регулярна проверка по утвърден технологичен ред, се установява, че 32-годишната подсъдима не е учила във въпросното училище и в регистрационната книга на учебното заведение изобщо не фигурира издавана диплома под посочения в документа сериен номер.

За самото съставяне на фалшивия документ от нея не може да бъде търсена наказателна отговорност.

По силата на одобрено от съда споразумение тя следва в продължение на 6 месеца да изпълнява задължителните пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители.

Съдебният акт е окончателен.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/