in

Грипната вълна идва. Първи случаи на болни деца в Бургас

Регистрирани са първите два случая на грип тип А в Бургас, съобщи БНР-Бургас. Вирусът е установен при две тригодишни деца, постъпили в инфекциозното отделение в УМБАЛ, които вече са изписани без усложнения. Грипната вълна идва, коментира епидемиологът доктор Величка Григорова.

„Заради правилното лечение, децата се възстановиха бързо, вече са изписани и са без усложнения. Да, грипната вълна идва, има завишение на случаите на остри респираторни заболявания в региона, като разпространението върви към завишение , обикновено през декември и началото на януари започва грипната вълна и в края на януари тя достига епидемични стойности.

Най- типичният симптом е внезапна, висока температура, двете деца бяха с над 39 градуса. Може да има и хрема и лека кашлица, но температурата, която не се повлиява от обичайните медикаменти е най-верният признак. Веднага трябва да се потърси лекарска помощ, никакво самолечение. Лекува се с антивирусни препарати, а антибиотик се изписва само при усложнения.“ – поясни доктор Григорова.

Най-бързо лечението дава резултат когато започне навреме и останем на топло вкъщи – препоръча експертът на Регионалната здравна инспекция в Бургас.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама



Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/