in

Десислав от Добрич не успя да доживее лечението си,но ще помогне на мнозина

Снимка: Facebook

Средствата, които бяха събрани за лечението на Десислав Димов от Добрич, ще бъдат дарени за закупуване на скъпа апаратура, която помага за облекчаване на болката.

Това написа в социалната мрежа Антоанета Малева – майка на 38-годишния мъж, който почина през септември 2019 г., пише „Про Нюз Добрич“.

Той бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки.

Последните две години бяха изпълнени с кампании за набиране на средства за поредното лечение, но времето не стигна и Деско загуби битката, като ни напусна, споделя Малева. Тя разказва, че по дарителската му сметка, с много усилия бе набрана част от нужната сума и след няколко месеца на обмисляне на различни варианти за най-ползотворното изразходване на тези изстрадани средства, семейството му решава да закупи и дари на МБАЛ в Добрич система за декомпресия. Фирмата е световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове.

„В момента устройството е най-модерната и ефективна процедура за консервативна декомпресия на гръбначния стълб и дисковете и пазарната му стойност е 94 000 евро. Никое друго устройство не предлага сравнима ефективност, валидност, сигурност, лекота на използване и практичност”, посочва майката на Деско.

За закупуването на апарата обаче не достигат 11 000 лева. Антоанета Малева отправя призив към всички познати и непознати сърцати хора да оценят усилията и добронамереността на семейството и да помогнат средствата да бъдат събрани. Нека заедно да доведем до край тази благородна кауза в името на страдащите, призовава тя. И съобщава, че първите 200 лева вече са дарени. Майката на Деско посочва, че ще има и допълнителни такси по транспортните услуги, за тях се очаква оферта, която ще бъде приложена.

Малева публикува писмо на директора на МБАЛ в Добрич д-р Светозар Байчев за готовността болницата да приеме дарението с благодарност и потвърждение за полезността и уникалността на апарата. В писмото се посочва, че системата ще бъде инсталирана в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина.

„Убедени сме, че това е модерен и уникален за България нехирургичен метод, който ефективно подпомага ефективно лечението на увредени междупрешленни стави и дискове, предотвратява по-нататъшни усложнения, справя се ефективно с болката и подпомага за възстановяването на дистрофични промени в нервите”, пише в писмото. От МБАЛ изразяват надежда, че с използването на метода ще се постигнат дълготрайни резултати без използването на медикаменти или оперативно лечение на определени пациенти.

„Скъпо семейство, оценяваме Вашата загриженост и съпричастност към болката на страдащите с толкова разпространените неврологични заболявания и желанието Ви да помогнете за облекчаването на тези страдания”, пишат още от болницата.

За целта е разкрита дарителска сметка в УниКредит Булбанк-клон Добрич:

BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

BIC код: UNCRBGSF

на името на Антоанета Малева.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/