in

Подводна пощенска кутия в японско градче влиза в рекордите на Гинес

Малък японски град държи рекорда на Гинес за подводна пощенска кутия на най-голяма дълбочина.

Началникът на пощенската служба в Сумами, Япония, забелязал, че градчето се нуждае от насърчаване на туризма и му хрумнало интересно решение. Сложил пощенска кутия в морето, близо до брега на рибарското градче, с надеждата, че тя ще привлича гмуркачи от цял свят и ще подхранва любопитството на туристите.

Пощаджията Тошико Мацумото се надявал да привлече повече туристи на полуостров Кий с червената стара пощенска кутия, която била в градчето от 1999 година. Не бил сигурен, че жестът му ще проработи,но след 45 000 писма осъзнал, че стратегията му е успешна.

Хиляди посетители идват в малкия рибарски град всяка година и се отбиват в местния магазин за подводна екипировка, за да си купят водоустойчиви пощенски картички. После се гмуркат до пощенската кутия и ги пускат в нея. Киоаки Яматани, който държи магазина, събира пощата всеки ден и я носи в пощенската станция.

Пощенската кутия привлече вниманието и на Гинес, откъдето я записаха като подводната пощенска кутия на най-голяма дълбочина в света (10 метра).
Тъй като кутията започва да ръждясва под вода, местните я подменят на всеки 6 месеца, след като я боядисат и почистят.

Източник: Interesting Engineering

Превод и редакция: „Нова Варна“

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/