in ,

Петър Николов пред „Нова Варна“ – адвокатът, за когото няма невъзможни дела (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Снимка: Нова Варна

Преди повече от месец Петър Николов получи престижния приз „Юрист на годината“.

Снимка: flashnews.bg

Той бе отличен за успешния край на делото на самотната майка Даниела Колева, която успя да върне трите си деца, след като адвокатът успя да осъди Дирекция „Социално подпомагане“.

След едногодишна съдебна сага Даниела от Сливен успя да спечели делото срещу Дирекция „Социално подпомагане“ и да си върне трите деца.

Адвокат Петър Николов е на 38 години, семеен. Завършил е „Право“ в Русенския университет. Професионалната му кариера започва в Агенция за държавна финансова инспекция към Министерство на финансите във Варна, където проверява провежданите обществени поръчки и спазването на бюджетната дисциплина. Впоследствие преминава в служба „Военна полиция”, където се занимава с икономическата престъпност в Министерството на отбраната.  След оттеглянето си от служба се насочва към гражданското право с цялата увереност и желание да защитава. За разлика от много други, неговите дела и резултати говорят сами по себе си.

Ще разкажем накратко за някои от най – значимите случаи на Николов, за които може би вече сте чували:

  •  През 2016 г. адвокат Николов прави пробив и осъжда банковия гигант Уникредит, който неправомерно е усвоявал пари по жилищен кредит на младо семейство. Банката безпрецедентно трябва да върне 12 500 лв. надвзети пари – повече информация можете да намерите тук.
  • През 2014 Николов помага на Андрей Едрев да осъди България за достъп до договорите за добив на злато. Това дело повдига много въпроси относно това кой и как използва богатствата на България. Дискусията по него и до днес е силна в обществото.
  • Делото на Преслава –  на 17 години, тя тежи 34 кг. Причината – анорексия, причинена от стрес. От Енерго-Про оставят семейството да живее 2 години без ток. Николов взима присърце случая и успява да ги върне към по нормален начин на живот, като принуждава енергодружеството да пусне електричеството. За този случай той казва, че е един от емоционално най-тежките в кариерата му.
  • През 2014 г Николов и съмишленици събират над 5000 подписа срещу заселването  на роми във варненския квартал Аспарухово.

Петър Николов се заема да спасява и  едно от най-многодетните български семейства,което в момента е едно от най-важните му дела, като се надява краят да е благополучен за фамилията.

Екип на „Нова Варна“ се срещна и разговаря с „Юрист на годината“ за 2017 г. Петър Николов, който разказа за дългия и труден  път в борбата за справедливост, за перипетиите и радостите в работата си, както и за моменти от личния си живот. 

Снимка: Нова Варна

Вижте го такъв, какъвто е – Петър Николов:

 

 

 

 

*******
Главен спонсор на наградата този месец:happy-life
Спонсор допълнителна награда: logo-promocheck

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов