in ,

Най-посещаваната варненска медия за 2019 г. е „Нова Варна“ с над 20 млн. посещения (Статистика)

Колаж: Нова Варна

„Нова Варна“ е лидер в новините за 2019 гoдина във Варна и областта.

През изминаващата 2019 г. медия „Нова Варна“ се доказа като лидер в новините във Варна и областта. Социалният сегмент е силно заложен като основен източник на новини в медията. През цялата година „Нова Варна“ отразяваше многобройните читателски сигнали, сезираше институциите и водеше разследвания за тяхното разрешаване, това разшири многостранно обхвата на новините и посещаемостта на медията.

Целите на журналистическия екип на новинарската медия са да помага и да предоставя на варненци обективно всички новини, видеа и снимки, които ги вълнуват. „Нова Варна“ спечели доверието на стотици хиляди варненски читатели с новини, които са близки до техния живот, работа, деца и семейства.

Медия „Нова Варна“ също така поде инициатива, с която да отдаде почит към героите и дейците на Варна, чрез рубриката „Героите на Варна“.

Новинарската електронна медия „Нова Варна“ е била посетена над 20 млн. пъти и са генерирани над 30 млн. преглеждания на новините.

ПУБЛИКАЦИИ:

Някой от най-четените новини, които вълнуваха варненци през 2019 г.:

Млад варненец спаси две деца от удавяне, заплели се в рибарски мрежи на вълнолома в “Аспарухово”

Статията се е прочела на 35 хиляди пъти и показа един от героите на Варна за 2019 г. – Цветалин Ганчев.

Родители от Варна имат нужда от помощ, за да спасят дъщеричката си

Сигналът е изпратен до медията ни с молба за помощ от колежка на майката на бебе Калина. Статията се е прочела над 15 хиляди пъти. За бебето Калина за три дни бяха събрани 500 000 лв.

Осакатиха чинари в центъра на Варна 

След като журналист от медия „Нова Варна“ се свърза с район „Приморски“, от администрацията назначиха проверка, а резитбата бе спряна.

ВИДЕО НОВИНИ:

Видео каналите на Нова Варна във Facebook и YouTube с близо 300 авторски видеа за 2019-а формират над 2 милиона минути гледания .

Някой от най-популярните са:

Багерите събарят незаконната къща в „Максуда“ след срутването на земна маса на булевард „Васил Левски“

Варненецът Емил Атанасов прави опит да плува разстоянието от 2200 метра.

Банковата служителка Невена влезе във Варненския окръжен съд

През 2019 г. във Варна немалко електронни медии се състезаваха за доверието на читателя. Отчетът на Google Analytics показва, че през 2019 новинарската електронна медия „Нова Варна“ е била посетена над 20 млн. пъти и са генерирани над 30 млн. преглеждания на новините.

В изнесените данни не са включени подразделения на национално насочени медии, като тези на 24 часа, petel.bg, dir.bg и dariknews.bg, а изцяло само регионално насочени варненски медии.

Съвременните източници, чрез които се реализира читаемост на медиите, са чрез: стандартно зареждане на сайта от компютри и мобилни устройства, чрез съвместната новинарска платорфма на Facebook за внезапно зареждане – Instant Articles, зареждане през системата на Google – AMP. Различните медии разполагаха с различни инструменти, но безспорен победител по посещения е медия „Нова Варна“.

За анализа е ползвана външна независима система за отчитане на трафик и анализ Similarweb и официални данни от Google Analytics.

1. Нова Варна

Реализира читаемост с всички налични системи. Общaта за годината е над 26 милиона. Преобладват читателите от Варна, областта, региона и Черноморието. За месец ноември 2019 г. са реализирани над 2 млн. посещения от над 400 хиляди потребители.

Нова Варна разполага и с най-голямата и активна фейсбук страница по цялото Черноморие с над 173 хиляди потребители харесали страницата и над 250 хиляди дневни достигания на публикациите.

Трафик: Компютри, мобилни устройства и система на Google AMP

Трафик: Система на Facebook – Instant Articls

2. Мoreto.net

Реализира читаемост основно от директен трафик. Преимущество на медията е разнообразната каталожна секция, секция за обяви и високото ниво на потребителско задържане от редовни читатели. Статистика на Similarweb показва, че средните месечни посещения на медията са около 700 хиляди месечно.

3. Varna24.bg

Това е единствената изцяло варненска медия, която попада в системата на Google новини.

Статистика на Similarweb показва, че средните месечни посещения на медията са около 550 хиляди месечно.

4. Chernomore.bg

Медията работи само с директен трафик. Основно преимущество е, че зад местната медия е и единствената работеща телевизия във Варна.

Други варненски медии, които формират месечни четения от 100 до 300 хиляди, са: dnesplus.bg, nakratko.bg, budnavarna.bg, vnews.bg.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/