in ,

Интервю с мъжа във Варна, заел се лично да почиства спирки и да прави ремонти на обществени места (СНИМКИ)

Снимки: Facebook/Mitko Ivanov

По-рано днес Ви съобщихме за жители на град Варна, активизирали се и започнали да почистват варненски спирки от графити, стари обяви и мръсотия.

Медия „Нова Варна“ се свърза с един от инициаторите на въпросното почистване. Това е мъж, който се представи като Митко Иванов.

Варненци вземат нещата в свои ръце: Чистят автобусни спирки (СНИМКИ)

Той заяви пред медия „Нова Варна“, че се занимава с почистване на спирки вече повече от 6 години.

Снимки: Facebook/Mitko Ivanov

На въпрос какво го е накарало сам да се заеме с почистването на спирките, той отговори следното:

„Просто защото искам да живея в чист град. Не мога да свикна с това, че има толкова много нередности в града ни“.

Жителят на Варна посочи, че за съжаление няма точна информация относно това колко спирки е почистил до момента, но според него става въпрос за около 30 на брой.

Снимки: Facebook/Mitko Ivanov

Занимавам се не само със спирките. Понякога правя дребни ремонти. Така преди малко ремонтирах стъпала на площад „Атлантическа Солидарност“, казва Иванов, като изпрати и снимки от мястото.

Снимки: Facebook/Mitko Ivanov

Мъжът разказва, че преди 5 месеца е подал сигнал за въпросните стъпала, но ремонт все още не е извършен. Затова той сам се заел с него.

„Оправих ги, намерих почти всички плочки наблизо в градинката, освен една, така че Общината все още има шанс да направи там нещо. Засега временно залепих друга с неподходящи размери. За съжаление използвах доста много полиуретаново лепило, което не е евтино, похарчих около 100лв. Ако някой има желание да ми изпрати някаква сума, пишете на лично. Ще ви дам IBAN на моята сметка в банка“, пише мъжът в своя публикация във Фейсбук.

На въпрос дали познава и други хора, които се занимават с подобни дейности, Митко Иванов отговори, че знае и за един такъв от София.

„Бих искал да отправя призив към Общината, защото повечето неща зависят от институциите, а не толкова от гражданите. Именно институциите могат да променят поведението на хората. Щом например няма нито един глобен вандал, защо да спрат?“, казва мъжът.

„От години призовавам Общината да създаде екип за дребни ремонти в града ни, който например съществува в Бургас. Да се занимават с дребни ремонти, като например тези стъпала на площад „Атлантическа Солидарност“, защото от години е така. Изпратих поне 30 сигнали за тази година до Общината за подобни дребни нередности, които могат да бъдат оправени в рамките на 1 час или 1 ден“, добавя още той пред медия „Нова Варна“.

Той сподели и за още една своя инициатива – карта на дърветата във Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.