in

Зеленски: Все по-близо сме до победата, всяка минута определя съдбата ни (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Володимир Зеленски благодари на НАТО и ЕС за обещаната помощ за Украйна и призова ръководителите на ЕС да ускорят процеса по приемане на страната в Съюза

„Всяка минута определя нашата съдба, нашето бъдеще, дали ще живеем“, заяви украинският президент Владимир Зеленски, призовавайки народа си да продължи съпротивата срещу руските сили, предаде Асошиейтед прес.

„С всеки ден от нашата отбрана се приближаваме до мира, от който толкова много се нуждаем. Все по-близо сме до победата. Не можем да спрем и за минута, защото всяка минута определя съдбата, бъдещето ни и това дали ще живеем. В тази война е просто невъзможно да не спечелим и така ще бъде“, каза Зеленски в излъчено късно снощи видеообръщение към сънародниците си.

„30-ти ден от началото на войната е. Вече мина цял месец. Ако Русия знаеше какво я очаква, съм сигурен, че щяха да се боят да дойдат тук“, каза още Зеленски.

В обръщението си той благодари също на лидерите на Европейския съюз и НАТО за обещаната нова помощ за Украйна по-рано вчера и призова ръководителите на ЕС да ускорят процеса по приемане на страната му в блока.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.