in ,

Wizz Air открива пет нови дестинации от Варна до красиви европейски градове

Пет нови целогодишни линии ще бъдат разкрити на летище Варна през юли 2017 г., съобщи Оуен Джонс, корпоративен директор авиокомпания Wizz Air, цитиран от economic.bg. Новите дестинации, които открива превозвачът са от морския град до германските градове Дортмунд и Мюнхен, Айндховен (Холандия), Милано (Италия) и Ларнака (Кипър). Компанията увеличава и честотата на полетите си от Варна до Лондон от 7 на 10 седмично.

През месец юли ще бъде открита и нова база на компанията, в която ще бъде разположен един самолет Airbus A320 със 180 места. По думите на Джонс това ще бъде осмата база на компанията в България, като другите седем са в София. Инвестицията на фирмата във Варна ще бъде 98 млн. долара, ще бъдат разкрити 36 работни места за летателни екипи и още около 250 по обслужването на новата база.
Новите целогодишни полети ще предложат още по-големи възможности на клиентите, допълни Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на компанията-концесионер на летището „Фрапорт Туин Стар Еърпорт мениджмънт“ АД.

Той отчете, че през тази година полетите до двете български морски летища във Варна и Бургас са се увеличили средно с 22%. През следващата година компанията планира да стартира 70 инвестиционни проекта на двата аеропорта. По думите на Хеппе през 2016 г. в летищата са вложени 14 млн. лева, а догодина сумата ще нарастне на 20 млн. лева.

Нискотарифната компания Wizz Air обяви полети по дестинацията София-Варна, които започват през март 2017 г. През март следващата година стартират и нови линии на превозвача от София до Катания, Сицилия на цени от 39.99 лева.
Унгарската Wizz Air отговори на другия голям лоу кост easyJet, който вчера обяви, че започва сезонни полети от летище Варна до Лондон и Берлин. Новите дестинации от морския град до британското летище „Гетуик” стартират на 6 юли 2017 г., а до германския град от 28 юни 2017 г.

Конкуренцията между нискотарифните превозвачи се пренася в морския ни град Варна, след като през 2016 г. се появи нов игра Ryanair и те предприеха разширяване на присъствието си в София.

Публикувано от Дамян Дамянов