in ,

Ще има нова автобусна линия във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Новата автобусна линия е с номер 30 и ще пътува до „Добрева чешма“ и „Телевизионна кула“. Ще бъдат обособени и три нови автобусни спирки, които ще се казват „Лотос“, „Телевизионна кула“ и „Добрева чешма“.

Комисията по транспорт към община Варна одобри разкриването на нова автобусна линия на градски транспорт с номер 30. Тя ще обслужва жителите на селищните образувания „Добрева чешма“ и „Телевизионна кула“.

Във Варна ще бъдат изградени няколко нови автобусни спирки

Решението се налага заради отказa на досегашния превозвач „Ченсфилд“, който обслужваше това направление „Добрева чешма“ към пътя за Кичево, да издава карти и да признава закупените билетите на гражданите на Варна. Това обясни зам. – кметът на Община Варна Пейчо Пейчев.

Новата градска линия ще пътува до СО „Добрева чешма“ и „Телевизионна кула“, като ще позволи и прикачването по други линии на общинския превозвач.

За реализирането на линията се предвижда обособяването на три нови спирки „Лотос“, „Телевизионна кула“ и „Добрева чешма“.

Заложеният маршрут по спирки е следният: сп. „Бриз – обръщач“ – сп. „Лотос“ – сп. „Резервоара“ – сп. „Моста“ – сп. „Светкавица“ – сп. „Разклон Виница“ – сп. „Телевизионна кула“ – сп. „Добрева чешма“.

За осигуряване на условия на прикачване от автобусна линия 30, спирка „Лотос“ се включва по маршрута на автобусни линии с номера 31 и 29.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.